Porttelefoni

Önskar ni komplettera ert passagesystem med porttelefoni? Vi levererar porttelefoni till bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag och företag.​

Porttelefon

Säker passerkontroll för besökare med porttelefon

Porttelefon

Håll ett öga på dörren och vem som kommer på besök hos dig. Med en porttelefon ökar säkerheten och risken för objudna gäster minskar. Det blir även ett första välkomnande för en besökare. Hos oss kan du beställa olika varianter av porttelefoner så att det passar just dig.

Så fungerar porttelefoni

Porttelefonisystemet monteras utanför en dörr eller port. Genom ett kommunikationssystem som kan utgöras av till exempel en display, en knapp, en lur, eller via ett IP-telefonisystem där du kan öppna din porttelefon med mobil, kan du både välkomna besökare och ge dem tillträde helt på dina premisser. Idag har mer praktiska och digitala porttelefoner utvecklats, som exempelvis system som inkluderar flera dörrar och så vidare. Du kan även hitta porttelefoner som du kan styra på avstånd så att en besökare kan släppas in trots att du inte är hemma eller inne på kontoret.

En porttelefon som fungerar för dig 

På Sectragon tillhandahåller vi trygga och smidiga porttelefoner med kamera eller utan kamera för bostadsrättssföreningar, myndigheter, kontor, privatbostäder, fastighetsbolag och andra företag och organisationer. Du kan även ändra din porttelefon till engelska.

Få ett offertförslag

Var kan en porttelefon installeras?

En porttelefon kan monteras på många ställen där kommunikationen är A och O. Detta kan ske genom tvåvägskommunikation och/eller med en kamera. Vanliga platser med porttelefonisystem är följande:

– Vid din ytterdörr
– Vid entréen till kontorsfastigheter/kontorslokaler
– I en obemannad hall
– I entréer eller lobbyer
– Vid vissa avdelningar på företaget eller som kräver extra säkerhet och överblick
– I specifika industrilokaler

Kontakta oss om ni vill ha hjälp med att installera ert porttelefonisystem.

Själva uppringningen

Det finns två sätt för att sköta själva uppringningen i en porttelefon. Antingen görs det med ett sammankopplat system till din mobiltelefon, eller också är systemet anslutet till en svarstelefon på annat håll i byggnaden. Möjligheten att öppna dörren för personen på andra sidan kan också ske på olika sätt.

– Genom en funktion på den andra svarstelefonen 
– En porttelefon som kan öppnas med mobiltelefon

Få ett offertförslag

Ett diskret intryck ger ett större välkomnande

Även om en porttelefon ska garantera säkerhet, ska den även ge ett tilltalande intryck för den som kommer på besök. De flesta har trots allt vägarna förbi av en vänligt inställd orsak och därför bör monteringen och själva systemet se snyggt ut och också passa in i entréns omgivning. Att välja ett porttelefonisystem som inte är alltför komplicerat är en bra idé, eftersom dina besökare kan vara mer eller mindre tekniskt insatta. Du vill undvika att de står i flera minuter för att fundera ut hur porttelefonen fungerar. 

Smarta lösningar hos Sectragon

Här på Sectragon erbjuder vis portelefonisystem från de bästa leverantörerna. Systemen passar lika bra till en bostad som till mer avancerade företagslösningar eller för myndigheter som erfordrar hög säkerhet. Vi kan bland annat erbjuda produkter från följande varumärken:

– Aptus porttelefon
– RCO porttelefon
– Axema porttelefon
– Siedle porttelefon

Deras porttelefonisystem är utvecklade för att möta höga krav och flexibla behov hos ett stort antal organisationer och myndigheter. Med våra produkter passerar ingen eller inget obemärkt i byggnaden och du kan koncentrera dig på viktigare saker. De olika systemen är användarvänliga och lätta att förstå sig på – både för besökaren och för dig. Om du vill se ansiktet på den som ringer på bör du skaffa en porttelefon med kamera. Kameran aktiveras vid påringning och ger ett säkrare passersystem i allmänhet.

Kontakta oss

Vi sköter installationen och servicen

Med våra system följer givetvis också installation och service om porttelefonen skulle behöva underhåll i framtiden. Vilket system som passar just för dig eller för ditt företag kan du gärna diskutera med oss om du är osäker på valet. Vi levererar de bästa lösningarna och är med dig hela vägen under nyttjandet av din porttelefon.

Att ha kontroll på vilka personer som skall ha tillträde till bostadsrättföreningen, fastigheten, kontoret, butiken eller vad det nu må vara för fastighetstyp underlättar med hjälp av en porttelefon. Porttelefoner finns med och utan display och med hjälp av knappsatsen kontaktas vederbörande och kontrollerar där efter om personen i fråga skall ha tillträde, antingen bara genom tvåvägskommunikation eller också med hjälp av videobild till en svarstelefon eller mobil. Svarstelefonen kan exempelvis vara i receptionen, lägenheten eller lokalen och finns både med och utan lur. En smidigare svarstelefon är din smartphone som är kopplad till porttelefonen, vilket gör att du enkelt och smidigt kan öppna till en besökare även fast du inte är på plats.

Porttelefoni monteras företrädelsevis i entréer eller vid obemannad mottagning där kommunikation mellan en behörig person i ena ändan och en besökande i den andra. Som nämnt ovan kan uppringning ske via två olika vis där det ena är via mobiltelefonin och den andra via statisk svarsapparat.

Vid installation av porttelefoni i bostads- och kontorsfastigheter är en mycket central punkt det estetiska. Det är viktigt att ha fina och dolda installationer i sina entréer för att boenden, besökanden och anställda ska bli bemötta av en trevlig entré vid besök. Det finns flertalet olika möjligheter till att dölja montage, plädera telefoner och göra ett tilltalande uttryck för porttelefonen i entrén.

Vi tillhandahåller porttelefonisystem från Aptus, RCO, Axema och tyska premiumtillverkaren Siedle.

Önskar ni veta mer, titta på hur det ser ut i verkligheten eller har några frågor är ni varmt välkomna till att kontakt oss nedan.

Kontakta oss