Kameraövervakning

Kamerabevakning till butiker, företag, kommuner, myndigheter och industrier. Vill ni få kontroll över era ytor och kamerabevaka era lokaler vill vi hjälpa er.

Modern kameraövervakning för trygga och säkra fastigheter, miljöer och företag.

Kameraövervakning

Att ha kameraövervakning i sina lokaler eller rent av sitt eget hem har idag blivit alltmer vanligt och uppskattat. Det är dessutom en stor fördel ur säkerhetsperspektiv för att förenkla rättsprocesser, hålla koll på besökare, läsa av omgivningen, identifiera fordon och lära dig känna igen avvikelser i och runt byggnaden. Vi installerar din kameraövervakning med höga säkerhetsrutiner och certifierad personal.

Installera kamerabevakningssystem

Har du ett företag, industrilokaler som behöver övervakning, tillhör du en strikt kontrollerad myndighet, en bank eller rör det sig om en bostadsrättsförening som vill trygga de boende? Då kan kameraövervakning med effektiv videoanalys i och utanför byggnaden eller fastigheten vara rätt beslut att ta eftersom det både förenklar att lösa brott och ger dig chansen att arbeta effektivare och säkrare där du befinner dig. Våra kamerabevakningssystem följer de normer och riktlinjer som krävs och våra installatörer är certifierade för en korrekt montering. 

Anpassningsbara kamerasystem

De flesta som använder kameraövervakning väljer även att låta det ingå i kompletta säkerhetssystem som kan byggas ut, skalas ner eller anpassas enligt olika åtgärder.

Våra kamerabevakningssystem kan även integreras och byggas in med andra system såsom porttelefoni och passersystem eller vid automatiska dörröppnare för att få bättre koll på besöksflödet. Tala med oss så skräddarsyr vi allt efter era behov. Hos oss garanterar vi bland annat:

– Mycket hög bildkvalitet med högupplösning
– Användarvänliga system som är enkla att underhålla
– Stabilitet och flexibilitet angående funktioner
– Möjlighet att monitorera systemet via telefon eller surfplatta
– Förmåga att anpassa de mindre produkterna till utökade kamerasystem för större företag

Få ett offertförslag

Cybersäkerhet och rätt installationsrutiner

När det kommer till just installation av kameraövervakningssystem krävs det gott handlag, rätt fabrikat, korrekt injustering och certifierad personal för att det ska gå rätt till. Sectragons montörer säkerställer att alla krav uppfylls och att din kamerabevakning går stick i stäv med dagens regelverk och riktlinjer.

Alla våra tekniker är utbildade i både cybersäkerhet, nätverksinfrastruktur enligt gällande standarder och har stor kunskap om hur olika typer av kamerasystem anpassas. Vid köp kan du som kund även teckna separata serviceavtal där olika tekniska underhållsåtgärder och eventuell reparation ingår. Detta är något vi rekommenderar. Om du behöver hjälp eller om något måste bytas ut eller förändras, sköter vi det åt dig. Vi har lika stor kunskap inom förstadiet där planering och val av produkt inräknas, som installation och underhåll i senare skede.

Vårt produktutbud

Vi på Sectragon bygger kameraövervakningsanläggningar i både stort och smått. Många av våra kunder är kommuner, banker och myndigheter som har stora krav på säkerheten. Vi driver hela plattformar och servrar där flera tusen kameror agerar dygnet runt samtidigt som vi även installerar mindre system med ett fåtal kameror åt kontor, lagerlokaler och företag i olika storhetsskala. 
Vårt produktutbud är mycket stort och kommer i olika omfattning. Vad just du behöver reder vi ut tillsammans om du inte redan är på det klara med vad du behöver. Du kan även fylla i vår offertförfrågan som ett första steg.

Få ett offertförslag

Kameraövervakning till fartyg och båt

Utöver kamerabevakningssystem till företag och bostäder på land kan vi även tillhandahålla system som passar för fartyg och båtar inom det marina. Installationer i marin miljö kräver extra god kunskap vilket är något vi på Sectragon besitter.

Vi har installerat många kamerasystem till fartyg, pråmar, färjor och Försvarsmakten genom åren och får fortsatt många beställningar därifrån. Kamerabevakning inom just marin miljö kräver extrem noggrannhet och erfarenhet, och vi hjälper dig gärna med både rådgivning och montering.

Specificera ditt säkerhetsbehov

De olika kameraövervakningssystemen som finns idag på marknaden varierar till stor del. Det finns dem som är lämpade för mindre företag och butiker samt de som måste vara riktigt funktionsdugliga vad gäller bildkvalitet, funktioner och extra säkerhetsaspekter. När du som företagare eller privatperson har bestämt dig för att skaffa kameraövervakning finns det några frågor som bör besvaras. Här följer några av dem.

– Vad ska övervakas? Vad vill du ska synas på kameran?
– Hur ser bildfrekvensen ut? Ger kameran närbilder, bra nattbilder, och fångas händelseförloppet upp?
– Behöver du extra bra bildkvalitet med extra hög upplösning?
– Kan kameran spela in rörliga bilder?
– Var vill du ha kamerans placering?
– Vilken lagringskapacitet är lämplig?
– Hur lätt är det att få tillgång till bildmaterialet om polis eller annan aktör behöver titta på det? 

För att andra ska kunna få tillgång till bilderna via det bärbara medium som ofta sitter i kameran, är det viktigt att det inte försvårar för eventuella utredare och polis att ta del av det.
Kolla därför att detta medium inte har avancerad kryptering eller låsfunktion med mera, och kontrollera även att du har en kontaktperson att ringa om du skulle behöva hjälp.
På Sectragon erbjuder vi alltid hjälp när det behövs och du kommer att få den kontakten redan vid installationsmomentet. Med oss är du i trygga händer hela vägen!

Kontakta oss

Konsulttjänster inom kamerabevakning

När kameraövervakning ska installeras krävs i vissa fall ett tillstånd på grund av integritet. Vi kan agera konsult och rådge dig vad som gäller i ditt fall, var du ska vända dig och hur förloppet ser ut. Vi har stor kännedom av vad som kan uppkomma och krävas när du installerar större eller mindre kamerabevakningssystem så tala gärna med oss redan i planeringsstadiet.

Kamerabevakning är idag ett mycket modernt verktyg för offentliga myndigheter, privata aktörer och organisationer att skapa trygghet i sina befintliga lokaler och även förenkla en hel del processer som annars kräver mänsklig involvering.

Vi bygger kamerabevakningsanläggningar av alla storlekar. Vi driver idag servermiljöer och plattformar åt hela kommuners kamerabevakning innehållandes hundratals kameror men har även butiker, lagerlokaler och liknande kunder med 4 stycken kameror i sina lokaler. Det finns därför en stor bredd i vårt produkterbjudande och vi har möjlighet att vara mycket flexibla vad gäller leveransomfattningen.

Kameror kan användas till mycket mer än bara få en videoström. Exempelvis kan ni räkna personer, identifiera rörelsemönster, mäta fordonstrafik, läsa av nummerplåtar och containernummer, se om någon kliver in genom ert staket och en rad andra funktioner. Vi ser hela tiden en utveckling av tekniken och användningsområdena blir enbart fler och fler.

När vi arbetar med kamerabevakning har vi inte bara ett stort fokus på de kameramässiga delarna utan tittar även på cybersäkerhetsdelen som är en central faktor för dessa system eftersom den i många fall utgör en stor säkerhetsrisk om leverantören väljer fel fabrikat eller dimensionerar felaktigt. Vi har därför certifierat och utbildat våra tekniker i nätverksinfrastruktur och cybersäkerhet och har interna rutiner för hur våra anläggningar alltid dimensioneras, vilka frågor som alltid ställs och hur vi attackerar diverse frågor som alltid uppkommer oavsett vem som är slutkunden. Detta är även en centralt fokuserad del i våra kvalitetsledningssystem.

Få ett offertförslag

Ställ en fråga

Just när det rör kameraövervakning är det A och O att det blir rätt från början. Inte sällan behövs grundlig rådgivning så att du väljer ett system som passar just dig. Oavsett om du vill installera kameraövervakning till din privatbostad eller om det gäller system för professionellt bruk såsom banker, myndigheter, skolor och industrier, har vi rätt val för dig. Är du osäker och behöver hjälp står vår support redo att ge dig tips och guida dig vidare. Sectragon har levererat kompletta och skräddarsydda kamerasystemslösningar under lång tid och sätter sig lätt in i din situation. Önskar ni installera ett nytt kamerabevakningssystem till er butik, industrifastighet, bostadsrättsförening eller liknande? Eller kanske är ni intresserade om hur man kan och får använda kamerabevakning? Oavsett är ni varmt välkomna att kontakta oss nedan så ska vi hjälpa er med att hitta just er lösning som passar era behov. Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontakta oss