Blogg

Tvättbokningssystem för Brf – Hur fungerar det egentligen?

Tvättbokningssystem, bokningstablåer eller digitala tvättstugor - kärt barn har många namn. Är ni en bostadsrättsförening eller fastighetsägare som funderar över exakt hur ni kan använda detta eller bara allmänt nyfikna på hur det faktiskt fungerar i verkligheten reder vi ut era frågetecken nedan.

Dags för tvättbokningssystem? Många personer som ska samsas om samma ytor kräver ordning och reda oavsett vad det gäller. När det kommer till tvättstugebokning kräver det mer eller mindre något form av system som hjälper till för att det ska fungera smidigt. Har ni cylindrar ni flyttar runt i en cylindertavla idag? Skriver ni namn på en tavla? Det finns flera analoga alternativ att boka en tvättstuga på.

Det moderna alternativet till cylindertavlor, handskrivna scheman/listor eller liknande alternativ är digitala tvättbokningssystem. Ett digitalt bokningssystem innebär att möjlighet till att boka tvättrum eller debiterbara utrymmen såsom hyreslägenheter, bastuutrymmen eller liknade allmänna faciliteter för boenden. Det vanligaste är att systemet används för bokning av tvättstugor. Vi tillhandahåller idag tvättbokningssystem från Aptus, RCO och Axema.

Själva bokandet i sig är mycket enkelt. Boenden tilldelas efter installation och driftsättning av systemen varsin tag/passerkort/bricka som den kan använda i modulen som monteras utanför tvättstugan. Bokning av tvättpasset kan ske direkt i modulen, online via webbportal eller direkt i telefonen via mobilapplikation beroende på vilka önskemål ni som slutanvändare har på systemet – det ena utesluter inte det andra.

tvättbokningssystem brf

Kan man boka hur länge som helst, när som helst och hur ofta som helst? Nej! Ni som administratör sätter behörigheter på tvättstugan och vi hjälper er med att sätta mellan vilka tider och dagar tvättstugan får bokas på, hur många pass boende får boka per vecka och hur långa varje pass får vara. Här krävs det att man som förening/ordförande/fastighetsägare tänker till något och anpassar efter sin egna situation och framförallt hyresobjektet/hyresobjekten. Är det kanske en tvättstuga som är till för stora familjer eller möjlighet till att tvätta mattor i? Då bör exempelvis det bokningsbara passet för just den tvättstugan vara längre än det bokningsbara tvättpass som ligger för den vanliga tvättstugan där små familjer och ensamt boende kan tvätta sina kläder i.

När bokning väl har skett vet systemet om att Boende X ska ha tillgång till tvättstugan på måndag mellan 08.00 – 12.00. Mellan denna period kan Boende X öppna tvättstugorna med sin personliga tag/passerkort/bricka och Boende Y kommer då inte in under samma tid. Efter 12.00 kommer inte Boende X längre in i tvättstugan utan att boka ett nytt pass. Absolut vanligast är att vår kund har ett befintligt passer- eller porttelefonsystem med taggar/passerkort/brickor redan inlagda. Vi integrerar då alltid tvättbokningssystemet och gör det en del av det befintliga systemet för att göra det så enkelt som möjligt för slutanvändaren. Dock är inte ett befintligt passer- eller porttelefonsystem ett krav för att få till digital tvättbokning.

Installationsmässigt är det mycket smidigt. Vi byter låsen i era tvättstugedörrar och monterar en tablå för bokning. Det finns inga krav på befintlig utrustning, särskilda dörrar eller lås utan vi ordnar med samtliga ingående delar så att ni får fullständig funktion i det ni har köpt så att ni ska slippa hantera flertalet olika entreprenörer och kontaktpersoner.

Givetvis förstår vi att denna guide ovan enbart är en teoretisk genomgång om hur moderna och digitala tvättbokningssystem fungerar och att det finns en rad frågor gällande detta. Vi har möjlighet att komma ut till just er eller om ni önskar se en fysisk demonstration av detta är ni varmt välkomna till våra ljusa och trevliga lokaler i Bromma. Finns ni ute i landet kan vi ta med oss demoutrustning för en demonstration på plats!

Hoppas denna guide rätat ut några frågetecken och varit till er hjälp. Önskar ni ställa frågor eller boka en demonstration kan ni kontakta oss här eller höra av er till mig. Ni finner mina kontaktuppgifter högst upp till höger!