referensprojekt

Strängnäs Resecentrum

Strängnäs har byggt nytt resecentrum som knutpunkt för regional tåg- och busstrafik och Sectragon anlitades för att säkra lokalerna.

Affärsområde

Kamerabevakning

Plats

Strängnäs

Beställare

Strängnäs kommun

Ny kamerabevakning till Strängnäs resecentrum. Strängnäs har byggt nytt resecentrum som knutpunkt för regional tåg- och busstrafik och Sectragon anlitades för att säkra lokalerna.

När det nya och fräscha resecentrumet byggdes anlitades Sectragon för att utföra installationer av kamerabevakningssystem-, personräkning och högtalarsystem för offentliga meddelanden.

Tusentals passagerare reser genom Strängnäs resecentrum varje dag och det är vår uppgift till att skapa en säker och trygg miljö för dessa att resa genom. Strängnäs kommun, en återkommande kund till Sectragon, anlitade oss för utredning, projektering och installation av kamerabevakningssystem, personräkning och högtalarsystem samt styrningar mot rulltrappor.

Beställaren kom i det här fallet med en idé om att styra rulltrappornas hastighet baserat på antalet personer som vistades inne i centrumet. Sectragon projekterade och presenterade en idé på hur detta skulle kunna utföras och Strängnäs kommun gillade konceptet. Lösningen bestod i att dela upp resecentrumet i olika zoner och räkna personer i vardera zon. När ett visst antal personer var i de olika zonerna hade vi en digital I/O-modul som gav ut reläsignaler beroende på vilken hastighet vi hade bestämt att rulltrappan borde färdas i.

Dessutom installerades IP-baserade högtalare för väktarutrop och nödmeddelanden. Dessa kom senare att användas även som högtalare för bakgrundsmusik och fick då dubbla syften. Anläggningen bestod av material från Bosch och Axis.

Vi vill tacka Strängnäs kommun för sin framtidssyn och icke-rädsla av att prova nya funktioner i sina fastigheter.